Surusaatoissa

Musiikki mukana muistotilaisuudessa

Oletko järjestämässä läheisellesi muistotilaisuutta? Musiikki on luonnollinen ja keskeinen osa tapahtumaa, jossa muistetaan poisnukkunutta. Elämän Laulu™ tarjoaa laadukkaita musiikkipalveluja hautajaisiin ja muistotilaisuuksiin toiveidesi mukaisesti toteutettuna.

Elämän Laulu tarjoaa toiveidesi mukaan räätälöityä, laadukasta ja ammattitaitoista musiikkipalvelua muistojuhliin ja hautajaisten yhteyteen Etelä-Suomen alueella.

  •  Säestystä: yhteiset laulut, virret (piano, kosketinsoittimet)
  •  Yksinlaulua, toivomusten mukaan
  •  Musiikkia pianolla ja huilulla

Elämän Laulusta saat kohtuuhintaiset palvelut, joissa et maksa mistään turhasta vaan palveluiden sisältö voidaan sopia aina joustavasti ja yksilöllisesti.

Ota rohkeasti yhteyttä!

Puhelimitse 045-131 9383  /  Maijaliisa

Sähköpostilla: elamanlaulu (at) gmail.com

Elämän Laulu TMI, Y-tunnus: 2711886-9

Musiikki mukana kehdosta hautaan

Musiikki

–    on mukana elämässämme kehdosta hautaan.  Erilaisin sävelin ja sanoin tai sanattomin soinnuin – musiikki antaa alustan sisimmän tuntemuksille. Elämä kun sisältää kaikkea, laidasta laitaan. Ylhäältä alas ja sisäisistä kokemuksista ulkonaisiin seikkoihin. Ilon ja riemun, rakkauden, vihan, tuskan, kaipauksen, pettymysten ja epätoivonkin monivärisiä fiiliksiä.

Musiikkipalvelua surusaatoissa

Elämän päätepysäkiltä on vielä viimeinen matkaosuus.  Joskus joku kulkee sen kovin yksin, useimmiten on toisia matkassa saattelemassa.

Hautajaiset käsittävät perinteisesti varsinaisen siunaustilaisuuden, jossa pappi ja kanttori ( tai vastaavat) huolehtivat tilaisuuden sisällöstä. Omaisten ja/tai poisnukkuneen toiveiden mukaisesta musiikkiosuudestakin.

Ei-uskonnollisten tahojen hautajaisissa on erilaisia käytäntöjä. Samoin mahdollinen musiikki valitaan kuhunkin tilanteeseen sopivaksi nähtävällä tavalla, poisnukkuneen elämää ja arvoja kunnioittaen.

Muistotilaisuus – monesti yksityinen – rakentuu tarjoilusta, adressien lukemisesta, vapaasta seurustelusta ja ohjelmasta: – puheista, muisteluista ja musiikista. Yhteisesti laulettavat laulut ja virret kaipaavat osaavaa säestäjää, jollaisia ei aina tahdo löytyä.  Yksinlaulu, lauluryhmä, instrumenttimusiikki.  Ne kaikki rakentavat surusaaton hetkeä.   Sävelet antavat surulle siivet, laulut lohduttavat, hoitavat.

Näin ihmiselämään väistämättä liittyvä,  syviä tuntemuksia ja ajatuksia nostava tilanne voi olla monin tavoin positiivinen hetki, huolimatta raskaista piirteistä, lopullisuuden tuottamista tuntemuksista.  Suru ja surutyö. Yhdessä kuorma keventyy.

Lukuisissa tilanteissa, vuosikymmenien aikana, surusaatot ovat tulleet tutuiksi paikoiksi palvella musiikilla. Ihmiseltä ihmiselle, sydämeltä sydämelle.

Palveluksessasi

– Maijaliisa

Laulaja – lauluntekijä – musiikkiterapeutti