Maijaliisa Hiekkanen – lauluja 3

” Retrolauluja” lauluvideot

 • Yksin istun
  • Pelkäsin

Tällä sivustolla julkaistavat em:t laulut ovat vuosilta 1974, 1978 julkaistuilta äänitteiltä. Silloisten LP-levyjen ja C-kasettien teknilliset ominaisuudet olivat ja ovat toista tasoa, mitä nykyisillä digitasoilla saadaan tuotettua!

Ja? Kun noista lähes ”antiikkisista” äänitteistä tuotetaan tarjolle toistoa, on hyväksyttävä että ”ajan patinaa” ja ratinaa on tullut mukaan! Samaan tapaan, kuin ihminenkin ajan myötä rapistuu ja iho rypistyy, ja nivelistä kuuluu ääniä. .

Mutta? Kun on siis Elämän Laulun 50-vuotistaival tänä vuonna, merkkivuoden puitteissa nyt näitä (toistuvasti pyydettyjä) ”retrolauluja”. Ne olivat, elivät ja tekivät työtään liki 40-50 vuotta sitten. Ja?

Palautteesta päätelleen retrolaulut tuntuvat toimittavan positiivista työtä edelleen!

Yksin istun

Laulun sävellysvuosi 1972. Tämä laulutallenne julkaistu 1978 c-kasetilla VIESTIN SULLE LAULAN

Taustaa?

Laulu ”Yksin istun” oli suosituimpia kappaleita 1974 julkaistulla TAIVASLAULU– äänitteellä. Saadun runsaan palautteen syystä se sisältyi myös 1978 julkaistun VIESTIN SULLE LAULAN c-kasetin kokoelmaan.

Mitä laulussa olikin sellaista, joka tuntui ”kolahtavan” moniin kuulijoihin?

Laulu oli 1972 alkaneessa Maijaliisan laulutuotannossa 2. sävellys. Laulun ”juuret” juontavat kauas lapsuuden ja nuoruuden tapahtumiin, jotka sitten nousivat sanoiksi ja säveliksi.

Ehkäpä laulu kuvastaa sitä perusfaktaa, joka on ajoittain usean ihmisen kokemus, tuntemus? Ihminen löytää itsensä ihan yksin. Jopa suurten ihmismassojenkin keskellä? Yksinäisyys, orpouden tunne, erillisyyden ja vierauden fiilis on yksi yleisimpiä kokemuksia.

Mutta jos ja kun – ihminen saa löytää ikiaikaisen, ajattoman hyvyyden ja rakkauden todellisuutta, hän saa kokea ja nähdä olevansa Ikuisten Käsivarsien suojissa ja johdatuksessa! Luoja kutsuu ja etsii luotujaan. Hän antaa syvällisen vastauksen ihmisen kaikkeen olemiseen!

Pelkäsin

Laulun sävellysvuosi 1973. Julkaistu 1974 TAIVASLAULU äänitteellä.

Niin tulee helpotusta ja konkreettista apua myös ”pelkoihin”, jotka ovat enemmän kuin suuri stressitekijä tässä ajassamme! Luhistava, latistava, kahlitseva ongelma. Mutta? Siitäkin on voi löytää vapautuksen, tasapainon. Maijaliisa löysi sen jo 50 vuotta sitten, eikä mitkään elämän kurimukset ole saaneet tuhottua uskoa, toivoa ja elämisen rohkeutta.

Olen pieni – en pelkää kulkeissain!

Sitten . . . Näin suloisesti lauloi pieni Kristiina 4-vuotiaana, 1981. En pelkää kulkeissain! Pienet voivat tarttua isompien ja vahvempien käteen! Kaikki pelkäävät saavat luvan turvata Kaikkivaltiaan Jumalan suojaan! Jos joku tahtoo?

Tämän videon laulu on julkaistu 1981 Maijaliisan LP-levyllä Viimeisellä rannalla.

Voi kuunnella sen

Maijaliisa Hiekkanen – lauluja 1

Tämän sivun julkaisuoikeudet, by

3 vastausta artikkeliin “Maijaliisa Hiekkanen – lauluja 3”

 1. Pekka Kemppainen!

  Koetan piakkoin lähettää sen ”yksin istun” laulun sanat ja sointumerkit sähköpostiisi.
  Laulu on sävelletty e-molliin, mutta laitan vaikka d-mollinkin soinnut lisäksi.

  Nyt on sivulla myös toinen versio YKSIN ISTUN istun laulusta, digitoitu ja editoitu autenttisesta äänitteestä, siis TAIVASLAULU-levyltä 1974.

  – Maijaliisa
  Istun laulun

 2. Kiitos yhteydenotosta!

  Vähän lisätietoa?
  Mille sävellajille soinnut pitäisi olla?

  Kiitos jos sopii laittaa tietoa? Ja minne ja miten voin toimittaa vastauksen?

  Ystävällisesti, Maijaliisa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *