Maijaliisa Hiekkanen – lauluja 3

” Retrolauluja” lauluvideot

  • Yksin istun
  • Pelkäsin
  • Olen pieni
    • Vuoret väistykööt, kukkulat horjutkoot

Tälläkin sivustolla julkaistavat em:t laulut ovat vuosien 1974-1981 julkaistuilta äänitteiltä. Silloisten LP-levyjen ja C-kasettien teknilliset ominaisuudet olivat ja ovat toista tasoa, mitä nykyisillä digitasoilla saadaan tuotettua!

Ja? Kun noista lähes ”antiikkisista” äänitteistä tuotetaan tarjolle toistoa, on hyväksyttävä että ”ajan patinaa” ja ratinaa on tullut mukaan! Samaan tapaan, kuin ihminenkin ajan myötä rapistuu ja iho rypistyy, ja nivelistä kuuluu ääniä. .

Mutta? Kun on siis Elämän Laulun 50-vuotistaival tänä vuonna, merkkivuoden puitteissa nyt näitä (toistuvasti pyydettyjä) ”retrolauluja”. Ne olivat, elivät ja tekivät työtään liki 40-50 vuotta sitten.

Yksin istun

Laulun sävellysvuosi 1972. Tämä laulutallenne julkaistu 1978 c-kasetilla VIESTIN SULLE LAULAN

Taustaa?

Laulu ”Yksin istun” oli suosituimpia kappaleita 1974 julkaistulla TAIVASLAULU– äänitteellä. Saadun runsaan palautteen syystä se sisältyi myös 1978 julkaistun VIESTIN SULLE LAULAN c-kasetin kokoelmaan.

Mitä laulussa olikin sellaista, joka tuntui ”kolahtavan” moniin kuulijoihin?

Laulu oli 1972 alkaneessa Maijaliisan laulutuotannossa 2. sävellys. Laulun ”juuret” juontavat kauas lapsuuden ja nuoruuden tapahtumiin, jotka sitten nousivat sanoiksi ja säveliksi.

Ehkäpä laulu kuvastaa sitä perusfaktaa, joka on ajoittain usean ihmisen kokemus, tuntemus? Ihminen löytää itsensä ihan yksin. Jopa suurten ihmismassojenkin keskellä? Yksinäisyys, orpouden tunne, erillisyyden ja vierauden fiilis on yksi yleisimpiä kokemuksia.

Mutta jos ja kun – ihminen saa löytää ikiaikaisen, ajattoman hyvyyden ja rakkauden todellisuutta, hän saa kokea ja nähdä olevansa Ikuisten Käsivarsien suojissa ja johdatuksessa! Luoja kutsuu ja etsii luotujaan. Hän antaa syvällisen vastauksen ihmisen kaikkeen olemiseen!

Pelkäsin

Laulun sävellysvuosi 1973. Julkaistu 1974 TAIVASLAULU äänitteellä.

Niin tulee helpotusta ja konkreettista apua myös ”pelkoihin”, jotka ovat enemmän kuin suuri stressitekijä tässä ajassamme! Luhistava, latistava, kahlitseva ongelma. Mutta? Siitäkin on voi löytää vapautuksen, tasapainon. Maijaliisa löysi sen jo 50 vuotta sitten, eikä mitkään elämän kurimukset ole saaneet tuhottua uskoa, toivoa ja elämisen rohkeutta

—————————-

Olen pieni

En pelkää kulkeissain . . .

Sitten . . . Näin suloisesti lauloi pieni Kristiina 4-vuotiaana, 1981. En pelkää kulkeissain! Pienet voivat tarttua isompien ja vahvempien käteen! Kaikki pelkäävät saavat luvan turvata Kaikkivaltiaan Jumalan suojaan! Jos joku tahtoo?

Tämän videon laulu on julkaistu 1981 Maijaliisan LP-levyllä Viimeisellä rannalla

Vuoret väistykööt

Tämäkin laulu on vuonna 1974 julkaistun Taivaslaulu-levyn kokoelmasta. Laulun ydinsanoma löytyy Raamatun Jesajan kirjan luvusta 54, jae 10.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.